Taj ludi svijet

Nakon trideset godina braka jedna Tajvanka prijeti razvodom svom mužu ukoliko ne ode kod ljekara kako bi otkrili uzrok njegovog čudnog ponašanja u snu. Žena je čak popunila i dokumenta za podizanje optužnice protiv svog 60-godišnjeg muža kao dodatnu prijetnju ako se ne javi ljekaru.

Vu (60) sa Tajvana je krenuo da priča u snu prije deset godina, a u posljednjih pet, barem po riječima njegove supruge, stalno se rita, i udara je tokom cijele noći i rukama i nogama.

Nakon što se napokon javio ljekaru, rečeno mu je da pati od poremećaja spavanja. Sve što Vu radi čudno tokom spavanja se dešava u REM fazi sna. Vu je nekoliko dana proveo u bolnici u njihovom istraživačkom centru gdje su ga snimili tokom noći, a kamere su uspjele da zabilježe njegovo “kung fu” ponašanje, piše Mirror.

Snimak prikazuje 60-godišnjaka kako podiže ruke ispred lica kao da se sprema da boksuje, a vidi se i kako pomjera noge.

Vu je rekao da su njegove aktivnosti tokom spavanja nekad toliko intenzivne da se budi vrišteći u toku noći, što svaki put preplaši njegovu suprugu. Na sreću, poremećaj koji su ljekari utvrdili da ima, se liječi vrlo lako, pa je sada na posebnoj terapiji i nada se da će uspjeti da spasi svoj brak.