Smijemo mu se godinama

Omiljeni lik na televiziji mnogima u regionu je Srećko Šojić, koji je iz “Tesne kože” prešao u “Belu lađu”.

Tako je od korumpiranog direktora postao korumpirani političar.
 
No, ono što mnogi ne zanju, piše nedjeljnik Afera, je da je ovaj lik insprisan stvarnom ličnošću i to Bogoljubom Karićem.

– Lik po kome su pravili Srećka je Karić. To je bio plan iz 2005. godine kada je trebalo uhapsiti Karića. Koštunica i njegovi ađutanti su to odlučili. Bio bi to grom iz vedra neba! Uhapsiti Bogoljuba! Trebalo je pripremiti teren i javnost. Tijanić je smislio kako da se kompromituje Karić. Imao je keca u rukavu – Šojića – tvrdi ovaj nedjeljnik, koji tvrdi da je kao “priprema za teren” služila serija “Bela lađa”.



Ipak, do hapšenja nije došlo, Karić je 2006. godine napustio Srbiju, a Šojić je ostao simbol svih korumpiranih političara.

Da li je istinita, ostaje da prosudite sami – da li vam deluje suludo ili ne?

Zanimljivo je i da je sam Milan Gutović, koji je maestralno odigrao ovu ulogu imao drugačije objašnjenje otkuda lik Srećka Šojića:

– Šojić je nastao po Tomi zidaru za ravne krovove. On je rado školu u Kumodražu, gde je moja kuća. Bio Piroćanac i govorio je tim dijalektom. Bio mi je simpatičan i drag toliko da se nisam odvajao od njega kao dete i stalno sam bio sa njim u društvu – kazao je on u jednoj emisiji.