LUDE LAŽI SRBIJANSKIH MEDIJA

Kada je proglašena nezavisnost Kosova, udarna vijest koju su prenijeli brojni mediji bila je rečenica Georgea Clooneyja: "Uskoro ću s kolegicom i prijateljicom Sharon Stone i njenim prijateljima iz djetinjstva koji su porijeklom Srbi organizovati protest zbog pokušaja da Kosovo proglasi nezavisnost". Problem je u tome što Clooney to nikad nije rekao.

Frankfurtske vijesti navode se kao izvor koji su mediji u Srbiji i regionu koristili. Zvanične potvrde nije bilo, a Clooney i njegovi predstavnici bili su zasuti mailovima. Od te navodne izjave sve je krenulo, pa je tako i nastala priča po kojoj su najbolji prijatelji iz djetinjstva slavne glumice izvesni Milica i Dušan. Zvuči nevjerovatno? Još ako znamo da se njihovi roditelji, navodno, zovu Milunka i Milorad i porijeklom su iz Čačka i s Kosova, sve to izgleda skoro kao tradicionalna srpska porodica, samo nigdje nije navedeno prezime, piše srbijanski Nedeljnik.

Stan Rosenfield, Clooneyjev agent na sajtu "Clooney studio" napisao je da glumac "nikad nije imao takve izjave o Kosovu". I agencija Sharon Stone reagovala je povodom njenih navodnih izjava o Kosovu i ocijenila ih kao "potpuno netačne", piše njemački portal Welt.

Tako je potvrđeno da su obične izmišljotine navodi da je slavna glumica djetinjstvo provela sa srpskim prijateljima Milicom i Dušanom i čak jela hljeb od kukuruza, popularnu proju, a što su pisali pojedini tabloidi. Išlo se čak dotle da je navodno "čika Milorad" oca popularne glumice odnio do obližnje bolnice kad se otrovao, zatim da je Dušan čuvao malu Sharon od dječaka koji su se "dogovarali da je grupno presretnu i siluju".

"Pričalo se" i da su joj Milunka i Milorad tokom 1999. godine pričali o bombardovanju Srbije i Kosovu u vrijeme kada je slavna glumica imala prilično gust raspored. Naime, od 1999. do 2000. godine glumila je u šest filmskih ostvarenja.

Nije poznato ko je smislio ovu priču, ali jedno je sigurno - ima bujnu maštu. A, predstavnici slavnih glumaca ovakve izmišljotine su, naravno, opovrgli i tako srušili još jedan srpski mit.