SVIJET U ČUDU! LUDO OTKRIĆE

Skelet dječaka sa deformisanom i izduženom lobanjom pronađen je na Krimu, što je dodatno podgrijalo teorije da se zapravo radi o ostacima vanzemaljaca.

Arheolozi su na ovo neobično otkriće naišli nadomak sela Jakovenkovo, na istoku Krima. Smatra se da skelet datira iz drugog vijeka, a da je sam dječak bio star oko godinu i po dana.

Zbog specifične građe lobanje čitavo nalazište je dobilo titulu "vanzemaljskog groba". Ipak, izgleda da postoji objašnjenje i za ovu pojavu.
 
Mnoge kulture su praktikovale da vještački mijenjaju i deformišu oblik tijela, a često se to radilo upravo nad malom djecom čija je lobanja mnogo fleksibilnija. Na taj način su se pripadnici zajednice odvajali po socijalnom statusu.
 
Sarmati, koji su živjeli na području današnjeg Krima, njegovali su tu tradiciju, navode arheolozi. Pored skeleta pronađena je i bakarna narukvica, perle i grnčarija.
 
Naravno, uvijek će biti onih koji vjeruju da neobične lobanje pripadaju vanzemaljcima. Prema jednoj teoriji koja je stekla popularnost 60-ih godina prošlog vijeka, vanzemaljska bića sa udaljenih planeta su "posijala" ljude na Zemlji tokom jednog velikog intergalaktičkog eksperimenta.

Pronalazak ovakvih skeleta bi upravo potvrdio tvrdnju da su vanzemaljci još prije 2.000 godina posjetili našu planetu.