Karijeru je započela s 93. godine

Ona je Man Kaur, ima 101 godinu, i pobijedila je najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta.

Naime, ova gospođa porijeklom iz Indije, osvojila je zlato na 100 i 200 metara na Svjetskom Mastersu u Aucklandu. Do cilja je došla za svega dvije minute i 58 sekundi, a jedina je trkačica u svojoj dobnoj kategoriji.

Nakon toga osvojila je zlatnu medalju i na utrci od 200 metara i tako se priključila ekskluzivnom klubu u kojem je i najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt.

To nije sve, jer ova najstarija trkačica bacala je i kuglu i to joj je pošlo od ruke. Za zlatnu medalju je bilo dovoljno 2.1 metar.

Kaur je svoj sjajni uspjeh proslavila plesom i novinarima rekla kako ne misli stati. Karijeru je započela s 93. godine, od tada do danas osvojila je 17 zlatnih medalja.

Kako je i rekla da nikad neće stati, već u četvrtak će se takmičiti u bacanju koplja. Za publiku i novinare, Kaur je bila u centru interesovanja.

- Jako sam sretna što sam ovdje. Osjećam se kao da je svako moj sin. Dok god sam živa, neću odustati od trčanja. - rekla je Kaur za medije

Pobjedu na 100 i 200 metara u brzom trčanju uspjeli su izboriti tek rijetki, uključujući i Usaina Bolta, koji sa razlogom nosi titulu najbržeg čovjeka na svijetu.

Ipak ,Bolt je morao vratiti svoju medalju iz Pekinga 2008. godine jer je njegov timski kolega Nesta Carter pao na doping testu.

Pogledajte video: