Jezivi događaj

Porodično kampovanje pretvorilo se u noćnu moru koja je mogla da ima tragičan ishod.

Porodica Petigru iz Australije otišla je na kampovanje na australijsko ostrvo Moreton. Sve je djelovalo super, sve dok otac u pet ujutro nije čuo kako njegova devetogodišnja ćerka Gabi šapuće kroz stisnute zube "upomoć", dok joj je oko ruke obavijen piton dugačak oko dva i po metra.
Mala Gabi bila je kao zaleđena, a zmija joj je čvrsto bila obavijena oko ruke. Šokirani otac je svim silama pokušavao da spase dijete.
- Toliko je čvsto bila obavijena oko ruke, da, što sam ja više pokušavao da je sklonim, to se ona više priljubljivala uz Gabi. A onda je zarila zube u njenu ruku. Sigurno je nevjerovatno boljelo, ali Gabi je nekako uspila da ostane pribrana. Ja nisam imao pojma šta da uradim, pa sam instinktivno zgrabio zmiju za usta i razdvojio joj vilice. Nekako sam uspio da oslobodim dijete stiska zmije i pustili smo je nazad u šumu - priča otac medijima.
A velika sreća u nesreći je to da piton ne spada u otrovne zmije, pa je istraumirana djevojčica ostala vam životne opasnosti, ali sa ožiljkom koji će je zauvijek podsjećati na ovaj jezivi događaj.