Neobična situacija u Skoplju

Ljekari i medicinsko osoblje Gradske opšte bolnice "8. Septembar" u Skoplju su bili nemalo začuđeni kada je nedavno u Urgenti centar uletjela cijela porodica tražeći pomoć za jednog njihovog člana porodice a bolesnika su, u panici i žurbi, zaboravili kod kuće.

Ovaj nesvakidašnji slučaj desio se za vrijeme dežurstva u kasnim noćnim satima.
Cijela porodica: braće, sestre, babe, dede, strine i ujaci su uletjeli u Urgentni centar i počeli uglas da traže pomoć od ljekara za jednog člana njihove porodice govoreći da je imao moždani udar i da mu se jedna strana lica iskrivila.
Kada su ljekari zatražili da ga vide, bolesnika nigdje nije bilo! Rodbina je tek tada shvatila da su ga u žurbi da što prije stignu do bolnice, zaboravili kod kuće.
Na kraju se ipak sve dobro završilo, a zaposleni i dežurna ekipa Urgentnog centra još dugo će prepričavati ovaj smiješan i nesvakidašnji događaj.
Kažu da im se često dešava da rodbina na njih viče i vrši pritisak da što prije pregledaju pacijenata, pa i za veoma banalne stvari, ali im se do sada nikada nije desilo da neko zaboravi bolesnika kod kuće.