Zahvaljujući njegovom potezu je preživjela

Peter Getz, tada policajac u patroli, 1998. godine spasio je Josibelk Aponte iz požara u Connecticutu. Dao joj je umjetno disanje nakon čega je u policijskom automobilu hitno odvezao u bolnicu. Upravo zahvaljujući njegovom potezu i požrtvovanosti, petogodišnja Josibelk je preživjela.

“Uradio sam ono šta sam morao”, kazao je Getz.
“Mogla sam umrijeti, ali sam dobila drugu šansu u životu zahvaljujući Peteru koji mi je pomogao”, kazala je Josibelk. Njih dvoje ponovo su se susreli na ceremoniji dodjele diploma na Državnom univerzitetu Connecticut gdje je 23-godišnja Josibelk primila diplomu.
“Ponosan sam na nju zbog svega što je prošla u životu fizički i mentalno. Ostala je na pravom putu i uspjela”, kazao je Peter vidno obuzet emocijama, prenosi N1.
Getz je tog dana radio kao saobraćajni policajac u blizini zgrade gdje je izbio požar.
“Josi je bila bez svijesti i na pragu srčanog udara. Uzeo sam je iz ruku vatrogasca jer je on bio u punoj vatrogasnoj opremi, ali nije bilo kola Hitne pomoći. Nisam htio čekati već sam je unio u automobil koji je vozio drugi policajac. Na putu sam joj dao umjetno disanje”, sjeća se sada već penzionisani pripadnik policije Connecticuta.
Dok je nosio u naručju petogodišnju Josi, Petera je fotografisao član jedne od lokalnih redakcija. Prije dvije godine, javila mu se preko Facebooka nakon čega je Peter nastavio brinuti o životu djevojčice koju je spasio.