Inspirativna poruka

Tony Eams nedavno je postao otac. Njegova vjerenica, Sharrlotta Spary brine o njihovom detetu, dok Tony odlazi na posao. Ponekad mu se desi da zaboravi kako izgleda i koliko je teško ”puno radno vrijeme majke”.

Kada je jednog dana došao sa posla, zatekao je svoju vjerenicu sa djetetom na kauču, za vrijeme popodnevne dremke.
“Ponekad joj ne odajem dovoljno priznanje. Kada se uveče vratim kući, ona je umorna. U posljednje vrijeme sam razmišljao o tome šta to divna žena čini svakoga dana, dok sam ja na putu … Da li se izležava, dok je dijete pred TV-om i gleda crtiće?”
“Odgovor je NE. Kada ujutro odem na posao, ona je već budna. Gladna je, ali gladna je i naša beba. Međutim, uvijek prvo jede beba! Nakon toga, moraju da joj se zamijene pelene, otpjeva pjesmica da bi zaspala. Kada beba zaspe, Sharrlott mora da opere prljave stvari, obriše prašinu sa dječjih igračaka.
Tada, beba se budi i opet je gladna. Čak iako još uvijek nije ni doručkovala, Sharrlott već pravi rućak za bebu.”
“Onda će se opet igrati sa njom. Sve čišćenje je uzalud, jer će ubrzo igračke biti svuda po kući. Dolazim umoran na posao i ljutim se jer je kuća u haosu, i kažem da mama ne čini ništa, čak iako je ona spala sa nogu samo da bi beba bila zdrava i sretna. “
“Razmišljam o tome, da li su i ostali očevi svjesni šta njihove žene rade, kadao ni odu na posao.
Poštujte majke svoje djece! Ona je veoma posebna osoba i daje sve kako bi ih odgajala. Volim moje dvije uspavane bebe, oboje zaslužuju odmor.”
Tonijeva inspirativna poruka već je podijeljena preko 13.000 puta. Kako od muškaraca tako i od svih tih žena, koje žele da se o njihovom trudu zna, kako bi ih ljudi više cijenili.
Ukoliko smatrate da ”posao” majke zaslužuje duboko poštovanje, podijelite ovu priču na društvenim mrežama!