Razjareni Swistun se vratio vozeći bager kojim se pomeo cijelu terasu gostionice na obali mora i zabio se u zgradu, dok su pritom cigle i crijepovi letjeli na sve strane

Neobičan slučaj vandalizma i uništavanja imovine odjeknuo je britanskim medijima, kada se 45-godišnji Mark Swistun usred noći zatjerao bagerom teškim 28 tona u pub i razorio pola zgrade. Radi se o pubu Royal Oak u velškom ribarskom naselju Penclawdd, gdje Swistunu nisu poslužili piće nakon 23 sata jer je prošlo radno vrijeme.

Dva sata kasnije razjareni Swistun se vratio vozeći bager kojim je pomeo cijelu terasu gostionice na obali mora i zabio se u zgradu, dok su pritom cigle i crijepovi letjeli na sve strane. Odmah je uhićen, ali je potom i pušten bez optužbe jer se nitko nije službeno požalio na izazvanu štetu. Naime, Swistun je i vlasnik zgrade koju je nemilosrdnim naletom bagera nakanio sravniti sa zemljom.

Imućni vlasnik tvornice školjaka Mark Swistun godinu dana ranije uložio je 600 tisuća kuna u pub, zajedno sa svojim poslovnim partnerom Colinom McDonaldom. Osoblje je vodilo lokal, a Swistun je običavao samo navraćati na piće sa svojim društvom. Kako prenosi britanski Telegraph, jedan mještanin komentirao je da policija Swistona nije mogla optužiti jer je vlasnik zgrade i s njom može raditi što mu je volja.