Njen slučaj se i danas proučava

Godine 1933. u selu Ticrapo u Andima, u siromašnoj porodici zemljoradnika, rođena je Lina Medina. Njen život se u početku nije ni po čemu razlikovao od života hiljada njenih vršnjaka koji su odrastali u ruralnom Peruu tog vremena. Ipak, kada joj je bilo pet godina, sve se promjenilo! Medina je postala najmlađa osoba koja se porodila, a njen slučaj se i danas proučava u medicinskim školama širom svijeta. Ovo je njena tragična priča…

Kada je Medini bilo pet godina, njena majka je primjetila da je djevojčici stomak neobično porastao, a njena ćerka se žalila i na bol u predjelu abdomena. Zabrinuti roditelji Linu su odveli u obližnju bolnicu kako bi je ljekari pregledali, piše portal Allday.com.

U prvo vrijeme, doktori su bili ubjeđeni da Lina ima tumor, ali nakon testova postavili su mnogo nevjerovatniju dijagnozu – Lina Medina je, nekako, bila u sedmom mjesecu trudnoće!

Nekih mjesec dana kasnije, 14. maja 1939. godine, djevojčica je carskim rezom rodila dječaka. Bilo joj je 5 godina i 7 mjeseci, a karlica joj je bila suviše mala da bilo koja druga vrsta porođaja osim carskog reza dođe u obzir.


Lina Medina neposredno poslije porođaja

Medinin sin je bio potpuno zdrava beba teška 2,7 kilograma. Djevojčica ga je nazvala Herardo, u čast Herarda Lozada, posvećenog doktora koji je bio uz nju tokom tog nevjerovatnog iskustva.

Tokom carskog reza, doktor je otkrio da je Lina imala potpuno razvijene i zrele seksualne organe. Djevojčica je patila od rijetkog oboljenja preranog puberteta, ali je vrijeme u kome je počela da se razvija ostao neviđen u svijetu sve do današnjih dana. Svoju prvu menstruaciju, Medina je dobila kada je imala samo tri godine.

Djevojčicin otac je optužen za seksualno zlostavljanje i incest i uhapšen je. Međutim, nisu otkriveni nikakvi dokazi i ubrzo je pušten. Do danas okolnosti koje su dovele do trudnoće Line Medine nisu razjašnjene, a nepoznato je i ime oca. Djevojčica o tome nikada nije željela da govori.

Akušer Hose Sendoval je 2002. godine objavio knjigu o slučaju Line Medine u kojoj je naveo da je, psihološki, bila riječ o potpuno normalnom djetetu. Zapravo, Medina je više voljela da se igra sa lutkama nego sa svojim sinom.


Herardo Lina kada mu je bilo 18. Pored njega je Lina koja ima 23 godine

Herardo Lina je odrastao u vjerovanju da mu je Medina sestra. Kada je imao 10 godina, otkrio je istinu. Osim neobičnih okolnosti rođenja, riječ je bila o potpuno normalnom i zdravom čovjeku. Živeo je običnim životom i preminuo je 1979. godine kada je imao 40 godina.

Medina se kasnije udala za izvesnog Raula Hurada i 1972. godine dobila je još jednog sina. Sa suprugom i danas živi u siromašnom kraju Perua po nazivom "Mali Čikago". Odbija sve intervjue i ne želi da ispriča svoju neobičnu životnu priču.

(Dnevno.rs)