Postala heroj

Ana Kruz (23) je samohrana majka koja je radila na deponiji. Međutim, ona je na đubrištu pronašla vreću punu čekova, ispisanih na 72.000 eura.

Smeće je sortirala deset sati dnevno, a jednog dana kada je pogledala u crnu vreću na deponiji, ugledala je hrpu čekova i oznaku lokalne bolnice u Sao Paulu.

Odmah je pozvala ovu ustanovu, vratila novac i postala heroj.

Televizijske ekipe su došle da je snime, a tada ju je primetio agent jedne modne agencije i angažovao da radi kao manekenka.

- Nikada nisam razmišljala o zadržavanju nijednog od tih čekova. Bolničkim pacijentima su potrebniji više nego meni - rekla je ona za lokalnu televiziju.

Nakon toga, Ana je dobila angažman u jednoj televizijskog reklami i slika joj se pojavila na bilbordima u gradu. Sada reklamira trgovački centar. Takođe je krenula u večernju školu, a potpisala je ugovor s modnom agencijom.

- Moji snovi se ostvaruju. Moj sin kaže da izgledam lijepo i drago mu je kad ugleda moju sliku na ulici. Ovo je to što želim da radim u životu - kaže ova lijepa mlada mama.

Dodaje da je radila muški posao.

- Zaradila bih gotovo ništa i to je bio vrlo težak posao. Pravo da vam kažem, to je muški posao. Žene ga rade samo u krajnjoj nuždi. Bila sam jedina žena tamo. Vjerujem da stvari sada idu nabolje. Moj san je da imam kuću, jednu sobu za mene i jednu za sina - navodi Ana.

Pogledajte video: