ORGANIZOVANI KRIMINAL

Dvanaest drugara došlo je na ideju da opljačkaju banku. Evo kako je to prošlo i šta je bilo poslije.

Jarac je postavljen na čelo jedne renomirane banke. Kao direktor, poveo se mišlju da dođe do veće svote novca. Pozvao je svog prijatelja Bika koji jednako cijeni materijalna dobra i ugovorio sastanak sa njim, gdje su podržali ovu detaljno isplaniranu ideju uz konsultaciju sa Djevicom koja je osmislila čitav plan i program akcije. Društvo "Astro pantera", koje u svojoj organizaciji broji 12 članova, sprovodilo je plan u djelo.



Tek pušten iz zatvora zbog sitnih prevara, Blizanac sa Vagom inscenira svađu sa portirom banke. U tom trenu, Ovan prilazi sa leđa i upire oružje u sve prisutne, dok Rak sirotog portira, kao taoca, "pakuje" u gepek automobila za čijim je volanom maher brzine - Strijelac. Ribe se već nalaze (još nije ustanovljeno kako) ispred trezora. Vodolija tehnološkim trikovima provaljuje šifru. Lav je za to vrijeme sa snajperom na krovu susjedne zgrade, prateći cijelu akciju sa visine. Ovan i Škorpija pakuju novac u džakove. Ribe koriste situaciju, uzimaju svoj dio i bježe sa Blizancima u nepoznatom pravcu. Djevica je precizno podjelila koliko kome novca procentualno pripada.



Šest mjeseci kasnije:
Jarac je osnovao vlastitu firmu. Bik sjedi zavaljen u ležaljci na plaži dok mu tirkizno more zapljuskuje stopala, a Lav mu se pridružuje. Strijelac je na pučini mora u novoj jahti. Ribe i Škorpija, prilično pripite, dogovaraju se o novim "projektima" u jednom restoranu u Las Vegasu. Ovan osvaja Mont Everest sa svojom ekspedicijom. Rak je kupio drvenu kućicu u podnožju jedne planine i uživa pored kamina. Nervozni Blizanci su već pred bankrotom u svjetskoj kockarnici. Djevica i dalje broji pare. Vaga ekskluzivno promoviše nove Armani krpice po Šanzelizeu. Vodolija je sav novac uložila u eksperimente za potrebe tehnoloških nauka i posjećuje prijatelje svojim novim avionom.