Nevolje s advokatom

Prošlo je godinu dana od kada se brodolomac, Jose Alvarenga, koji je uspio preživjeti 13 mjeseci plutajući po Pacifiku, domogao kopna.

Pronađen je 30. januara 2014. godine kod Maršalovih otoka. U međuvremenu je izdavačima prodao prava za knjigu o svom nevjerojatnom preživljavanju, ali i dobio tužbu od bivšeg odvjetnika na milijun dolara. 
'Jose nema novaca. Pokušavamo mu pomoći tako što mu šaljemo novac i lijekove', otkrio je njegov šogor Jorge Bonila a prenosi Daily Mail. 
Jose je krajem 2012. godine sa svojim prijateljem, Ezequielom Cordobom (24) krenuo u lov na morske pse. Uhvatila ih je oluja koja ih je odnijela daleko od obale. Preživljavali su loveći ribu, ptice i kornjače, a pili su kišnicu i vlastiti urin. Ezequiel je, prema Joseovim riječima, preminuo četiri mjeseca kasnije. Jose je uspio izdržati 13 mjeseci i pronađen je kod Maršalovih otoka, 8000 kilometara daleko od mjesta s kojeg je isplovio.
Salvador toplo dočekao brodolomca Alvarengu
Nedugo zatim, izrazio je želju da objavi knjigu o nevjerojatnom iskustvu koje je proživio, a dobio je i nekoliko ponuda za snimanje dokumentarnog filma. Na putu za rodni El Salvador, kako bi poslije dužeg vremena vidio roditelje, posvađao se sa svojim advokatom Benedictom Perlerom. 
Nakon samo nekoliko dana, Perlera je počeo zastupati obitelj preminulog Joseovog suputnika koji smatraju da i oni imaju pravo na financijsku dobit od izdavanja romana i snimanja dokumentarnog filma, i to ni manje ni više nego na milion dolara. Osim toga, nikad nisu povjerovali u Joseovu priču da je Ezequiel umro jer mu nije pasala hrana. Oni tvrde da ga je Jose - pojeo. 
Jose Alvarenga je, međutim, prošao detektor laži i čvrsto se drži svoje priče.