Amerikanac tvrdi da ima dokaz

Misteriozne fotografije i snimci navodnih vanzemaljaca iz američkog grada Roswella već decenijama zaokupljaju pažnju raznih teoretičara, stručnjaka i NLO fanova.

Amerikanac tvrdi da ima dokaz: U Roswell su 1947. godine NLO istraživač tvrdi da ima autentičnu fotografiju "vanzemaljca", koja je navodno snimljena nakon obdukcije koja je bila top tajna. Radi se o događaju iz 1947. godine, kada je nepoznati objekat pao u gradić u New Mexicu. 
Fotografija koja je zapravo dobijena sa snimka govori mnogo toga. Tom Carey, stručnjak za NLO, tvrdi kako su mu u Kodaku potvrdili da fotografija potječe iz 1947. godine, iste godine kada je došlo do pada nepoznate letjelice. 
"Stručnjak u Kodaku je potvrdio da je fotografija, odnosno snimak, iz 1947. godine. To nije nešto što se radi u Photoshopu danas", rekao je Carey.
On je kazao kako je stvorenje sa fotografije visoko 120 centimetara, kako se na fotografiji koju on ima može vidjeti da mu glava liči na glavu insekta, da se vidi kako su mu izvađeni organi... Kako je rekao, vjeruje da je snimak nastao u trenutku kada je u toku bilo balzamiranje tijela "vanzemaljca".
Carey nije pokazao fotografiju javnosti, a svi i ne vjeruju u njegovu priču. Nigel Watson, autor studija o istraživanju NLO-a kaže kako se uvijek podigne previše prašine u vezi s navodnim novim dokazima, a na kraju se ispostavi da su neuvjerljivi. 
Međutim, dodao je da bi to bilo epohalno otkriće ukoliko bi se ispostavilo da Catey zaista ima fotografiju i da je ona autentična. 
Bilo bi nevjerovatno da se takav događaj uspio kriti sve ove godine, navodi Watson.