SMIJEŠNA, A ISTINITA PRIČA

Jedan bračni par iz Minnesote (SAD) je odlučio da tokom zime provede odmor u sunčanoj Floridi.

Željeli su da rezervišu sobu u istom hotelu u kojem su proveli svoj medeni mjesec prije punih 20 godina. Međutim, zbog pretrpanog avionskog rasporeda, nisu mogli zakazati put u istom danu. Tako da je suprug morao na put krenuti u četvrtak, a njegova žena je put Floride trebala krenuti sutradan, tj. u petak. Muž se je odmah po dolasku javio na recepciju hotela…

U sobi je imao i internet-konekciju, pa je odlučio da ženi pošalje e-mail i da je obavijesti da je put lijepo prošao. Međutim, greškom je izostavio samo jedno slovo iz ženine e-mail adrese, tako da je poruka dostavljena pogrešnoj osobi. Za to vrijeme, u Houstonu (Texas), se kući upravo vratila udovica sa sahrane svoga muža. Njen je pokojni suprug bio evangelistički sveštenik, koji je preminuo nakon iznenadnog srčanog udara. Udovica je odlučila da provjeri e-mail kako bi vidjela poruke saučešća od rodbine i prijatelja. Nakon što je pročitala prvi mail, pala je u nesvijest.

Njen je sin uletio u sobu, i zatekao majku na podu. Odmah joj je priletio u pomoć, nakon čega je pogledao u monitor PC-a. Tamo je stajao slijedeći mail:

To (Adresa): My loving wife – Mojoj voljenoj ženi (ostatak adrese i ime osobe je izostavljeno radi privatnosti; prim. pis.)
Subject (Naziv): I’ve arrived – Stigao sam
Date (Datum): 10. Januar 2013.

Draga moja, znam da si iznenađena što ti se javljam. Ovdje odnedavno imaju i kompjutere i dozvoljeno nam je da šaljemo e-mailove našim voljenima. Upravo sam stigao i prijavio se. Vidim da je sve spremno za tvoj sutrašnji dolazak. Jedva čekam da te uskoro vidim! Nadam se da tvoj dolazak neće proći tako nezanimljivo kao moj.