Bolovao je od rijetke vrste raka krvi

Deryn Blackwell (14) bolovao od leukemije i još jedne rijetke vrste raka krvi planirao je svoju sahranu, frizuru i muziku koju želi na posljednjem isprećaju, a onda se sve promjenilo…

Tinejdžer Deryn Blackwell (14) mislio je da mu nije ostalo još puno od života. Pored leukemije, borio se sa još jednom rijetkom vrstom raka. Prošlog decembra, govorio je da ima još samo par dana života. Počeo je da planira svoju sopstvenu sahranu.

Želio je da bude sproveden istim kolima kojima je Winston Churchillbio dovezen na sahranu. Htio je da bude sahranjen uz zvuke pjesme “Move Your Feet”, u odjelu, sa roze “čirokanom”.

Mislio je da neće doživjeti Božić. Sa 10 godina dijagnostikovana mu je leukemija, ali su mu nedugo potom otkrili još jedno rijetko oboljenje krvi.

Doktori su pokušali Derynu da daju koštanu srž, ali je svaka operacija bila bezuspješna i njegovo tijelo su napadale razne infekcije.

Imao je čak i oboljenje koje izaziva otpornost na lijekove, zbog čega su bakterije mogle da prežive u njegovom organizmu uprkos antibioticima. Zbog toga mu se na prstima pojavila nekroza, odnosno izumiranje ćelija i živih tkiva. Nakon ovoga, Deryn i njegovi roditelji su pomislili da je to stvarno kraj.

Vremenom Deryn je prihvatio sopstvenu smrt. Borio se hrabro u protekle 4 godine i samo je htio da se mučenje završi. A onda se sve promjenilo…

Mislio je da neće dočekati Božić. A onda je Božić prošao, pa je prošla i Nova godina i u drugoj nedelji januara Deryn je slučajno pocjepao zavoje, mislio je da su mu prsti istrulili, ali oni su bili “na mjestu”.

Njegov imuni sistem je bio u potpunosti pogođen, bio je skinut sa lijekova i doktori nisu znali da li će dječak moći da se izbori sa svim infekcijama. Ali Deryn je ipak uspio da pobijedi.

Niko ne može da objasni kako je Deryn preživio, svi povezuju njegovo ozdravljenje sa čudom.

– Prije samo dva mjeseca bili smo spremni da kremiramo Deryna, a sad nam doktori govore da je njegovo liječenje završeno – rekla je njegova majka.

Sada, koliko god to čudno zvučalo, Deryn proživljava svoj život. Bio je toliko siguran da će umrijeti i da će izgubiti bitku sa rakom, a sada nije siguran u svoj novi život.

Ovo što se Derynu desilo je pravo čudo i svi se nadaju da će nastaviti da živi punim plućima i ovaj loš period ostaviti zauvijek iza sebe.

Deryn je ranije zamišljao budućnost samo za narednih par sati ili nekoliko dana. Na sreću, sad može da planira svoju dugu budućnost, školovanje, karijeru i život bez bolesti.