Dok spavaju u vodi, vidre se drže za ruke

Obaveze, brige i problemi dio su naše svakodnevnice i pokušavamo ih riješiti kako najbolje znamo. Upravo zbog toga puno puta nismo niti svjesni koliko nam je malo potrebno da se razveselimo ili barem nabacimo kratki, tek primjetan osmijeh na lice. Kako bi vas barem na kratko oraspoložili sakupili smo deset svjetskih činjenica koje će vam izmamiti osmijeh.

1. Mužjak i ženka pingvina ostaju zajedno tokom cijelog života, a kako bi postala njegova družica mužjak je "zaprosi" odabranim kamenčićem.
2. Jedan 6 godina star dječak iz Amerike se prijavio za posao u željezničkom muzeju. Privremeno su ga zaposlili kao voditelja zabavnog sektora.
3. Svake godine na svijetu izraste stotine stabala zbog toga što su vjeverice zaboravile gdje su sakrile i zakopale sakupljene plodove.
4. Krave imaju najbolje prijateljice i snjima provode najviše vremena.
5. U Japanu postoji otok Okunoshima koji je proglašen jednim od najslađih na svijetu. Naime, otok prepun patuljastih zečeva.
6. Slijepi ljudi se smiju iako nikada prije nisu vidjeli i doživjeli kako osmijeh izgleda.
7. Glumci Wayne Allwine i Russi Taylor,koji su dali originalan glas Disneyjevim likovima Mickeyju i Minnie Mouse, u pravom su životu muž i žena.
8. Na Bahamima postoji nenaseljeni otočić pod nazivom Pig Beach na kojem se pjegavi praščići po cijele dane kupaju i izležavaju na plaži.
9. Dok spavaju u vodi, vidre se drže za ruke kako ne bi otplutale i izdvojile se iz grupe. Isto tako, vidre poljupcima iskazuju nježnost i prisnost.
10. Štakori i miševi su jedne od najškakljivijih životinja na svijetu.