Napunila 127 godina

Jedna od njenih unuka Selija Hernandez kaže da baka voli da spava, da ponekad spava i po tri dana ali da kada je budna, jede, priča i pjeva uspavanke...

Meksikanka Leandra Becera Lubreras je napunila 127 godina i najstarija je osoba koja je ikada živjela. Tajna dugovječnosti u spavanju, čokoladi…
 
Rođena je 31. avgusta 1887, što znači da je imala 27 godina kad je počeo Prvi svjetski rat, već je bila penzioner kada je kraljica Elizabeta stupila na presto, a čak 82 godine kada je čovjek prvi put kročio na mjesec.

Tajna dugovječnosti slavljenice je u dobrom jelu – posebno voli čokoladu, višednevnom spavanju, i ono što je takođe važno je da se nikada nije udavala i veoma se slagala sa svojom porodicom, piše Daily mail.

Jedna od njenih unuka Selia Hernandez kaže da baka voli da spava, da ponekad spava i po tri dana ali da kada je budna jede, priča i pjeva uspavanke. Gospođa Lubreras je bila i revolucionarka – u meksičkoj revoluciji od 1910-1917. godine ona je predvodila grupu žena pod nazivom "Adelitas". One su išle u bornu sa svojim muževima.

- Ona je uvijek bila žena koja se borila. Do prije dvije godine je šila i tkala – izjavila je njena unuka Mirijam Alvear (43) za El Horizontea.

Tragedija njenog dugog života je u tome što je već pokopala petero djece i nekoliko unuka. Ima 73 praunuka i 55 prapraunuka.