Pronašli nešto neočekivano!

Kristinu Chesterman (21) udario je autom pijani vozač (19) dok je vozila bicikl. Ova nesreća dogodila se u septembru. Njeni roditelji su morali da počiste njen stan nakon što su je sahranili i nisu mogli da povjeruju u ono što su tamo otkrili.

- Otvorila sam ladicu i našla ovu torbicu za šminku, ali u njoj nije bila šminka, nego lista stvari koje je Kristina željela da uradi prije nego što umre. Koje dijete ima ovakvu listu? Sigurno ne mnogo njih. Htjela je da ode na Nijagarine vodopade, da spasi nečiji život – što je i uradila, mnogo puta. Donirajući svoje organe, spasila je mnogo života. Željela je da prekine tuču dvojice momaka zbog nje, i to mi je baš slatko. Ne znam da li se to ikad desilo, ali je trebalo da se desi – kaže Kristinina majka Sandra.
Roditelji su odmah znali šta treba da rade kada su otkrili ovu listu.
- Pošto je ona htjela da uradi to, a nije uspjela, odlučili smo da dovršimo ovu listu za nju – kaže njen otac David.
Njih dvoje su zato prije nekoliko nedjelja otišli na Nijagarine vodopade, i otkačili to na listi kao odrađeno. Ali njih dvoje nisu jedini koji ostvaruju san svoje kćerke. Nakon što se njihova priča prošilia društvenim mrežama, hiljade stranaca počelo je da radi isto i da postavlja fotografije sa putovanja na stranicu “Remembering Kristina Chesterman”, koja je pokrenuta na Fejsbuku.
- Meni je nevjerovatno to što je ona uspjela toliko da utiče na nekoga ko je nikad nije upoznao – kaže David.
Njena majka se još uvijek sjeća bolnice, kada je prije 10 mjeseci sjedila i plakala pored Kristininog kreveta i molila je da se probudi.
- Ona je željela da ovaj svijet učini boljim mjestom i da navede ljude da budu manje sebični. Zato smo ispričali njenu priču. Moramo da pokrenemo promjene koje je ona pokrenula. Moramo da je učinimo ponosnom, kao što je ona učinila nas ponosnim – kaže Sandra.