Ramjit Raghav iz malog sela Haryjane na sjeveru Indije, tvrdi da je sa svoje 94 godine postao najstariji otac na svijetu.

Supruga Shakuntala Devi, koja je u poznim četrdesetim godinama, podarila mu je prije mjesec dana prvo dijete, sina Karamjita.

Ramjit Raghav vjeruje kako je njegova tajna dugovječnosti u tome što svakodnevno pije mlijeko, jede bademe i nemasni puter.

"To je Božji dar. Ja sam najstariji otac na svijetu", kazao je Raghav, istakavši da on i njegova supruga već razmišljaju i o drugom djetetu.
Djed-tata Ramjit Raghav ne plaši se smrti i čvrsto vjeruje da će još dugo biti tu da gleda sina kako raste, piše britanski Daily Mail.

"Mogu da umrem samo ako me zmije izujedaju, a to je malo vjerovatno. Posjetite me za deset godina i naći ćete me na istom mjestu, a sve je to zahvaljujući mojoj dijeti - tri litra mlijeka dnevno, pola kilograma badema i isto toliko nemasnog putera", kazao je Ramjit Raghav.

Iako ljekari vjeruju da postoji mala ili gotovo nikakva vjerovatnoća da neko postane otac u tim godinama, ukoliko se tvrdnje ovog Indusa ispostave tačnim, on će naslijediti titulu najstarijeg oca na svijetu koju sada nosi Nanu Ram Jogi, takođe Indus, koji je 21. dijete dobio u devedesetoj godini života.