Dvanaestogodišnji dječak iz Coventryja Kyle Kane u stanju je podići dvostruko više kilograma u odnosu na svoju težinu, što je šokiralo i najjače ljude na svijetu, piše "Daily Mail".

Kyle može podići nevjerovatnih 140 kg, što ga čini najjačim dječakom njegove generacije u svijetu.

Već je dobio nadimak Mali Arnie i već ga porede sa slavnim Arnoldom Schwarzeneggerom. Na nedavnom takmičenju, upravo u Coventryju, on je bez problema potukao rekord koji je držao Amerikanac Kirby Winson (107 kg).

Školarac je sebi postavio za cilj osvajanje zlatne olimpijske medalje za Veliku Britaniju.

"Ja samo želim biti mišićav onoliko koliko mogu. Nadam se da ću se jednog dana takmičiti na Olimpijskim igrama s najjačim ljudima svijeta, ali ne želim postati profesionalni bodibilder kao moj tata. Ljudi možda misle da sam "gurnut" u sve ovo, no sve ovo je moja želja, sve radim iz ljubavi", govori Kyle.

Osjeća se fenomenalno jer je sa samo 12 godina uspio oboriti jedan svjetski rekord, svjestan da to baš ne polazi često za rukom dječacima u njegovim godinama.

Ipak, dizanje tegova nije bio njegov prvi sport. Kad je imao četiri godine bavio se kick boxom, a do devete se okušao u još nekim borilačkim sportovima. Nakon toga imao je "kratak izlet" u nogomet, da bi se potom posvetio body buildingu. Sada je u teretani četiri puta sedmično. Kad ne trenira, uživa u druženju sa školskim drugovima.

Njegov otac John ističe kako je Kyle znatno krupniji od vršnjaka tako da često i zaboravi da mu je tek 12 godina. Dodaje kako njegov sin jako voli trenirati, ali da je pod njegovom kontrolom kako ne bi pretjerao.