Nakon niza težih nesreća u kojima joj je nastradao mozak, Michelle Philpots iz Velike Britanije izgubila je sposobnost pamćenja. Tačnije, sjeća se svega što se događalo do 1994. godine, a svaki dan nakon toga jednostavno zaboravi.

Britanka Michelle Philpots (47) zadobila je povrede mozga 1985. godine prilikom pada sa motora, a 1990. godine učestvovala je u sudaru sa drugim automobilom. Od posljedica sudara 1994. godine dobila je epilepsiju.

Više nema napadaje, ali pati od anterogradne amnezije, što znači da informacije ne mogu preći iz kratkoročnog u dugoročno pamćenje. Kako su se vjenčali nakon 1994. godine, Ian Philpots (46) mora svaki dan ponovo svoju suprugu uvjeravati da su u braku već 13 godina. Sreća u nesreći za Iana je što su se poznavali od ranije.

Kako bi donekle normalno živjela, Michelle po stanu lijepi papiriće sa porukama. Dogodi joj se da izađe iz stana i ne zna gdje je krenula, ili dođe na odredište, a ne zna zašto je tamo. Nikada ne izlazi bez satelitskog navigatora sa upisanom svojom adresom, te zapisuje sve šta je napravila i imena svih koje je upoznala toga dana kako bi sljedeći dan mogla nastaviti gdje je stala.

Cijela situacija podsjeća na popularni film Momento, u kome glavni lik takođe ne može zapamtiti šta je radio tokom jednog dana, te svaki svoji trenutak bilježi tetovažama ili zapisuje na papir.