Poljaku su liječnici govorili da ga trbuh boli zbog hematoma na jetri. Međutim, sedam mjeseci kasnije, na 'težak način' otkrio je da se radi o gazi.

Poljak Henry Turosieńskiego (63) iz Siemiatyczea sedam mjeseci je živio s gazom u sebi. Ne znajući da su nešto ostavili za vrijeme operacije, liječnici su mu govorili kako se osjeća loše zbog hematoma u jetri. Henry je otkrio o čemu se radi obavljajući veliku nuždu sedam mjeseci kasnije.

- Nakon operacije je bilo sve u redu. Nevolje su počele nekoliko dana nakon izlaska iz bolnice. Strašno me bolio trbuh pa sam se vratio u bolnicu - rekao je Henry. Na ultrazvuku su otkrili kako ima bezospasni hematom na jetri. Rekli su mu kako će se sam apsorbirati za nekoliko tjedana. Odlazio je na redovne kontrole i svaki puta se činilo kako je sve u redu. Međutim, jednog dana, iz njega je izašla gaza.

- Još imam problema sa crijevima - dodao je očajni Henry. Policija je optužila kirurge Norberta S. i Marka S. za nemar.

- Liječnikova dužnost je provjeriti unutrašnjost tijela nakon operacije - objasnio je glasnogovornik tužilaštva Adam Kozub. Liječnike čeka suđenje, ali još operiraju u bolnici.