Australska milionerka koja je umrla prošle godine u dobi od 81 godinu svojim trima kćerkama ostavila je po 1,5 dolara jer je vjerovala da su kovale urotu da ubiju njenu majku, piše list Telegraph.

Isti iznos Valmai Roche ostavila je svom bivšem mužu Ivanu Rocheu, koji je svojevremeno (1975.-1977.) obavljao dužnost gradonačelnika u australskom gradu Adelaide.

Umjesto njima, gospođa Roche milione je poklonila katoličkoj humanitarnoj organizaciji za muškarce "Vitezovi južnog križa".

Njene kćeri Deborah Hamilton, Fiona Roche i Shauna Roche, pripremile su žalbu Vrhovnom sudu kako bi pristupile nekretninama. One tvrde da je njihova majka bila u zabludi pri sastavljanju testamenta.

Valmai Roche je u njemu od dalje koristi "jasno isključila" bivšeg muža od kojeg se razvela još 1983., te kćeri zbog njihove otuđenosti prema majci u kasnijim godinama.

Jedna od kćeri, Debora Hamilton, na sudu je istakla kako je gospođa Roche imala nepravedne stavove koje nije mogla obrazložiti, a u vezi sa smrću njene majke Dorothy Maude Haber. Gospođa Hauber je umrla u staračkom domu, ali sudski dokumenti ne otkrivaju kad ni kako.

Deborah Hamilton je naglasila kako je njihova majka bila u zabludi, te je na taj način donijela pogrešnu odluku u vezi s raspolaganjem njenim nekretninama.

Sud će o ovom slučaju raspravljati opet idućeg mjeseca.