Britanka Sharon Bowie ima samo 37 godina, ali iza sebe ima i dvije operacije srca, tri velika moždana udara i preko stotinu malih. No, ona se i dalje ne predaje, ponajviše jer ima veliku pomoć svoje obitelji.

Majka troje djece je u deset godina imala 120 moždanih udara... i sve ih je preživjela.

Sharon Bowie iz Droitwicha, koja danas ima 37 godina, prvi moždani udar imala je sa samo 27 godina. To se dogodilo godinu dana nakon što se udala za svog sadašnjeg supruga Marka.

Bivša radnica u voćarnici primijetila je da nešto nije u redu nakon što je počela patiti od teških glavobolja, no tek kada se srušila i završila u bolnici, otkriven je njen problem.

Liječnici su joj rekli da je uzrok moždanog udara ranija operacija srca, koja je dovela do nastajanja ugrušaka u krvi.

Godine 1990. ugrađen joj je svinjski srčani zalistak, koji se istrošio i liječnici su smatrali da je to uzrok njenih problema. Trebala je čekati 18 mjeseci na ugradnju mehaničkog zaliska, no u međuvremenu je doživjela još jedan jaki udar.

Nadala se da će joj operacija pomoći, no od kada su joj ugradili novi zalistak, svakih par sedmica doživjela bi mali moždani udar.

Male moždane udare uzrokuju mali krvni ugrušci koji se razviju u tijelu te krenu prema mozgu, gdje se raspuknu i uzrokuju štetu u vitalnim dijelovima mozga. Posljedice ovih udara mogu trajati do dvije sedmice, ali i uzrokovati trajna oštećenja.

Bowie je prikovana za invalidska kolica od augusta prošle godine, kada je doživjela treći veći moždani udar, i to za vrijeme proslave 10. godišnjice braka.

Njen suprug odrekao se svog posla kao bi 24 sata mogao biti uz nju.

Par ima troje djece, Kieran (17), Josha (12) i Mikaila (15), koji također pomažu majci da se nosi s ovom bolešću, pa je najstariji sin Kieran sudjelovao u prikupljanju sredstava za udruženje koje pomaže osobama koje se bore s posljedicama moždanog udara.