Vodeći britanski naučnici tvrde da su ljudi zapravo vanzemaljci koji su došli iz svemira i naselili Zemlju.

Profesor Chandra Wickramasinghe sa Univerziteta Cardiff rekao je da novo istraživanje nesumnjivo podupire teoriju o tome da je ljudski život započeo van Zemlje. Astrobiolog rekao je da je sjeme života na naš planet došlo iz svemira prije 3800 miliona godina.

Tvrdi da su mikrobi na Zemlju doneseni kometima, a zatim su se razmnožavali dok nisu dostigli ljudski oblik. Smatra da njegovi dokazi, objavljeni u magazinu astrobiologa na Univerzitetu Cambridge, pokazuju da su ljudi, ali i sav život na Zemlji, došli iz svemira kometima koji su pogodili planet.

Profesor Wickramasinghe vjeruje da se život tako prenosi već milionima godina sa planete na planetu, ali  priznaje da to ne objašnjava kako je život još prije počeo.

"Astronomija dokazuje da život nije počeo na Zemlji, već da je začet negdje u svemiru. Mada nemamo nikakvo jasno saznanje kako je život nastao, nakon što se to dogodilo širio se svemirom. Dok ulazimo u novu deceniju, bitno je iznijeti jasan stav o našem vanzemaljskom porijeklu i postojanju vanzemaljskog života na kozmičkom nivou", rekao je Wickramasinghe.