Razni stručnjaci užurbano pretražuju područje u zapadnom dijelu San Antonija u Teksasu, nedaleko od baze Air Forcea Lackland. Tamo je nekoliko osoba javilo policiji i lokalnim TV-kućama da su vidjeli ogromno, visoko i dlakavo stvorenje.

Neki su čak vidjeli i kako to dlakavo stvorenje, koje nalikuje Bigfootu, vuče crkotinu jelena u šumu.

Policijski službenici odmah su pretražili područje, ali kažu kako za sada nema značajnijih tragova. "Ako je samo jedan od ovih tragova pravi, onda to znači kako ovdje ipak nečega ima", rekao je Rick Tullos, koji je član jednog društva za istraživanje Bigfoota.

Inače, spomenuti Tullos putuje SAD-om i istražuje sve vezano uz tragove Bigfoota i sada je koncentriran samo na područje oko San Antonija.

"Pretražili smo cijelo područje, a pogotovo tamo gdje je ograda potrgana ili savijena. Pronašli smo i dlaku na nekim dijelovima ograde i za sada nam je ona jedan od dokaza", rekao je Tullos.

Lokalni novinari zajedno s Tullosom pogledali su područje i u prvom pokušaju ništa nisu pronašli, no kasnije je ipak nekoliko tragova pronađeno i Tullos je bio uvjeren – kako nisu ljudski.

No, sve te tragove prvo treba analizirati i ako je moguće pronaći još koji novi dokaz u šumi.