Tridesetdvogodišnja Belle Floor iz Holandije pati od veoma rijetkog seksualnog poremećaja. Naime, ona obavlja seksualne radnje u snu, a da pri tome toga upoće nije svjesna.

Floor boluje od seksomnije, odnosno dok spava ona masturbira, a ujutro se toga i ne sjeća. Taj poremećaj joj predstavlja veliki problem pogotovo kada su u pitanju veze, jer od straha da se ne osramoti dečku ne dopušta da prespava kod nje.

Seksomnia je veoma rijedak poremećaj i 32-godišnjoj Holanđanki je dugo vremena trebalo da prijateljima, ali i doktorima objasni kako ona nije ni svjesna toga da masturbira u snu.

Njen bivši dečko nije mogao podnijeti činjenicu da ona to čini dok spava i još pri tome se ujutro ničega ne sjeća te je to bio glavni razog njihovog raskida.

"On nikada nije vjerovao da ja zaista nemam kontrolu nad time što mi se dešava noću. Nakon te veze izlazila sam sa još nekoliko muškaraca, no nijednom nisam dopuštala da prenoći kod mene jer sam se plašila da ću se osramotiti“, kazala je Belle.

Mlada Holanđanka, kada je otkrila svoju bolest, išla je brojnim doktorima i psiholozima koji su joj samo rekli da ne mogu učiniti ništa jer nikada nisu ni čuli za takav poremećaj.

Dobila je neke lijekove, pokušala je i sa hipnoterapijom, seksualnim savjetovanjima kako bi zalijeila taj poremećaj, no ništa nije pomoglo.

Prije šest godina Belle je odlučila pokrenuti i vlastitu web stranicu kako bi na njoj okupila žene koje boluju od istog poremećaja.

"Došla sam na ideju da osnujem vlastitu web stranicu kako bih komunicirala s ljudima koji imaju slične probleme, jer velika mi je podrška bilo saznanje da nisam jedina koja pati od ovog poremećaja. Sada, iako bolujem od seksomnije, sretna sam jer imam mnogo prijatelja koji me razumiju i to mi naravno podiže samopouzdanje i vjeru da ću pronaći nekog ko će me prihvatiti onakvu kakva jesam!, kazala je Belle za australijski News.com.