Dvogodišnja Isabelle Keeling je spasila svoju mamu, Joanne, tako što je nazvala Hitnu pomoć nakon što je žena kolabirala uslijed alergijske reakcije na lateks.

Međutim, pitanje je bi li to djevojčica napravila da dan ranije nije gledala dječji program "Tweenies" u kojemu je jedan od likova nazvao Hitnu pomoć jer je njegovom prijatelju pozlilo.

Policija je rekla medijima da je majka osjetila napadaj alergije te si je dala adrenalinsku injekciju koja nije odmah proradila.

Nazvala Hitnu pa im i otvorila vrata

Majka je potom rekla kćerki: "Možeš li do telefona, mami nije dobro", a onda se srušila. Kako je kasnije ispričala 34-godišnja majka, čula je svoju kćer kako priča s nekim, ali je pomislila da je mala Isabelle samo pritisnula ponovno biranje broja. Djevojčica je okrenula broj Hitne i potpuno smireno dispečeru rekla svoje ime i adresu. Čak je, malo kasnije, liječnicima otvorila i vrata.

"Znala sam i prije da pamti mnoge stvari, kao, primjerice, za vrijeme izbora kada je stalno ponavljala 'američki predsjednik Obama', međutim nisam ni sanjala da će mi njezina memorija jednoga dana spasiti život", rekla je majka Joanne.