Slučajnost ili...

Jessica Simpson je ovisna o nikotinskim gumama za žvakanje, Jennifer Aniston desnom nogom ulazi u avion, a Simon Cowell se penje na stabla. Ovo su samo neke od bizarnih navika slavnih osoba.

Počneš sa cvrčcima i pivom, a onda nastaviš na tarantule, našalila se glumica Angelina Jolie (42) o svojoj navici jedenja kukaca. Istaknula je kako su dobri za zdravlje jer imaju veliku količinu proteina u sebi.

Jolie je rekla kako njima hrani i svoju djecu Maddoxa (16), Paxa (14), Zaharu (13), Shiloh (11) te blizance Vivienne i Knoxa (9). Glumica je objasnila da je kod tarantula bitno skinuti kljove prije nego što ih se krene jesti te otkrila šta je omiljeno jelo njene djece.

“Navikli su jesti škorpione, pogotovo Shiloh. Svi oni mogu pojesti vreću cvrčaka i to im je isto kao da se radi o čipsu”, ispričala je.

Dodala je kako im je počela začinjavati kukce i uči ih na više okusa u hrani. Glumica je najstarijeg sina Maddoxa posvojila u Kambodži i kaže da je takva prehrana dio te zemlje. Tvrdi da su stanovnici naučili preživljavati pomoću kukaca tokom građanskog rata.

“Gladovali su i to im je bila jedina hrana do koje su mogli doći”, istaknula je Jolie, koja je prigrlila običaje iz zemalja njene posvojene djece. Smatra da je bilo ‘prirodno’ da se upozna s njihovim načinom života.

Glumica Cameron Diaz (45) ima opsesivno-kompulzivni poremećaj i boji se klica te uvijek šteke pritišće samo laktovima kako bi otvorila vrata. Ispričala je kako u svom domu u Los Angelesu često briše šteke, pa je boja izblijedila na njima. No više se ne nervira zbog svog poremećaja.

“Pomirila sam se s time”, istaknula je i dodala kako se trudi svaki dan što više puta oprati ruke.

Glumica Megan Fox (31) kaže kako dok leti avionom uvijek sluša samo pjesme Britney Spears jer vjeruje da će ju to spasiti od nesreće. Naime, jako se boji letenja i to ju smiruje.

“Znam sa sigurnošću da mi nije sudbina umrijeti dok slušam album Britney Spears. Zato svaki put stavim na uši njenu muziku i ne doživim nikakvu nesreću”, objasnila je glumica.

Svoj strah prema letenju je odjednom dobila kada je imala 20 godina i tada je osmislila način da se nosi s njime.

Televizijski producent Simon Cowell (58) svaki dan se obavezno penje po drveću i ističe da je to njegov ritual, ali i omiljeni hobi. Smatra da ga to održava u dobroj formi.

Glumac Johnny Depp (54) obožava Barbiku, najprodavaniju i najpoznatiju lutku na svijetu te ju skuplja u raznim odjevnim kombinacijama. Navodno posjeduje desetke ograničenih izdanja, a voli i one koje su napravljene na temelju poznatih ljudi poput pjevačice Beyonce i glumice Lindsay Lohan.

Usto Depp se voli igrati s barbikama, a često je baš pomoću njih uspio naučiti tekstove za svoje uloge. Priznao je i sam da je tako istraživao likove koje je tumačio.

“Mojoj kćeri Lily se to nije svidjelo i zamolila me da prestanem s igranjem”, ispričao je, no nije rekao je li odustao od lutkica.

Glumica Jennifer Aniston (48) uvijek u avion ulazi prvo desnom nogom te potom rukom lupi po njemu s vanjske strane. Vjeruje da će je ta navika spasiti od nesreće.

“Oduvijek to radim. Tako se nosim s nervozom”, rekla je Aniston i otkrila da joj je to neko savjetovao kada je primijetio da ima strah od letenja. S vremenom joj je to postala navika te poleti bez da to napravi.

Pjevačica Jessica Simpson (37) nikada nije pušila, no postala je ovisna o nikotinskim gumama za žvakanje. Kaže da je do toga došlo sasvim slučajno.