Vrtoglavi milionski iznosi

Mnoge zvijezde znale su iskoristiti prednosti odrastanja uz slavne roditelje. Neki su postali još uspješniji i bogatiji od svojeg oca ili majke te opravdali očekivanja javnosti.

John Voight i Angelina Jolie

Jon Voight karijeru je počeo još kao tinejdžer, a u 31. godini ulogom u filmu "Ponoćni kauboj" ušao je na velika vrata Hollywooda. Angelina je obožavala gledati očeve filmove, a sama se u glumi okušala kao tinejdžerica.

Od sitnih uloga u bratovim studentskim projektima Angie je došla do bogate karijere u kojoj je zaradila Oscara, Zlatni globus i druge prestižne nagrade. Bogatstvo joj se procjenjuje na 145 miliona dolara dok je Voight zaradio tek 45 miliona, piše 24sata.hr.

Blythe Danner i Gwineth Paltrow

Blythe Danner publiku je osvojila na pozorišnim daskama. Za predstavu "Leptiri su slobodni" dobila je nagradu Tony, a nakon toga proslavila se i na filmskom platnu.

Njena kći Gwyneth obilježila je moderniju filmsku epohu. Bogatstvo Blythe Danner procjenjuje se na 40 miliona dolara dok je Paltrow pet miliona u prednosti.

Donald Sutherland i Kiefer Sutheland

U 50 godina glume Donald Sutherland ostvario je upečatljive uloge u filmovima što mu je donijelo oko 40 miliona dolara, koliko je njegov sin Kiefer zaradio za samo tri sezone televizijske serije "24".

Martin Sheen i Charlie Sheen

Martinu Sheenu je najveću slavu donijela televizijska drama "Zapadno krilo" u kojoj je igrao predsjednika SAD-a. Njegov sin Charlie je, kada je igrao u "Dva i pol muškarca" bio najplaćeniji televizijski glumac sa čak 1,2 miliona dolara po epizodi. Zaradio je 125 miliOna, a otac 75 milijuna dolara.

John Aniston i Jennifert Aniston

John Aniston najpoznatiji je po ulozi u sapunici "Dani naših života", no publika ga prepoznaje po kćerki Jennifer Aniston koja je po jednoj epizodi "Prijatelja" zaradila oko milion dolara. Stekla je bogatstvo od 150 miliona dolara, a John Aniston 10 miliona.