Belgijski model Marisa Papen završila je u zatvoru nakon što je uhvaćena tokom photoshootinga u jednom od najstarijih egipatskih hramova.

Marisa je putovala je s fotografom Jesseom Walkerom kako bi učestvovala u fotografiranju, no nisu imali dozvolu vlasti.

Belgijka je dosad pozirala gola u više od 50 zemalja te je ostala u šoku nakon što su je egipatske vlasti "bacile u zatvor i odvukle pred sud" kad je zaštitar u Luxoru primijetio kako se skida, piše The Mirror.

"Pokušali smo objasniti da radimo umjetnost s najvećim poštovanjem prema egipatskoj kulturi, no nisu mogli vidjeti povezanost između golotinje i umjetnosti. U njihovim očima bila je to pornografija, ili nešto tome slično", rekla je.

Navodno, kako bi počeli photoshoot nedaleko piramida u Gizi, Marisa i Jesse potplatili su jednog od čuvara, no uhvatila su ih druga dvojica. Mito od 15 funti i tad ih je spasilo. Tad su se zaputili u Luxor kako bi posjetili hram Karnak. Kad se ispostavilo da je bolje čuvan nego piramide u Gizi, morali su smisliti drugi način da izvedu fotografiranje.

Odlučili su se sakriti u kompleks i pričekati vrijeme zatvaranja.

"Možete zamisliti što se dogodilo iduće - uhvaćeni", govori Marisa te dodaje da su se taj put našli u ozbiljnoj nevolji.

Lagali su kako su samo isprobavali svjetlo, a kako je Walker obrisao fotografije, pušteni su samo s opomenom. Nakon povratka u hotel, pomoću posebnog programa, Walker je uspio povratiti fotografije.