Jedna od najzapaženijih sa posljednjeg albuma

Dugoočekivani spot Dine Merlina za pjesmu “Sve dok te bude imalo”, jednu od najzapaženijih sa posljednjeg albuma “Hotel Nacional”, napokon je objavljen.

Spot je sniman na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu od kojih centralno mjesto zauzima jedinstvena sarajevska Vijećnica, a njen raskošni enterijer poslužio je kao najljepša pozadina scenariju koji potpisuje režiserski dvojac Haris Dubica i Edvin Mulalić.

Postprodukcijskom tehnikom paralaxa ili tzv. 2.5D u spotu su oživljene slike u kojima Dino na trenutke lebdi ili stoji na vodi, a osim Dine glavne uloge u priči tumače Armin Omerović i Aida Bukva, mlade i talentovane nade bh. glumačke scene.

- Iznimno je zadovoljstvo sarađivati s Dinom i njegovim timom. Na svakom projektu pokušavamo da sami sebe nadmašimo i napravimo nešto na što cijela ekipa i publika može da bude ponosna. Za Deset mlađa smo napravili jedan mini film, za Individualizam smo obišli cijeli svijet snimajući, za Rane smo kreirali jedan novi čarobni svijet, a ovaj put smo svemir za jednu noć smjestili u Vijećnicu – kazao je Haris Dubica.

Muziku i tekst za pjesmu “Sve dok te bude imalo” potpisuje Dino Merlin, a melodiju je dodatno ukrasio jedan od najboljih svjetskih klarinetista Hüsnü Şenlendirici (Taksim Trio). Pjesma je snimana u sarajevskom studiju Long Play, koaranžer na pjesmi je Dinin dugogodišnji saradnik Mahir Beathouse dok je mix radio britanski producent Yoad Nevo iz Londona, poznat po saradnji sa imenima poput Sia, Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes i drugi.  

Pogledajte!