Svadba godine

Jedan od najpoznatijih turskih glumačkih parova Burak Özçivit (32) i Fahriye Evcen (30) konačno su objelodanili datum vjenčanja.

Buraka svi najbolje znaju po ulozi Bali-bega u seriji "Sulejman Veličanstveni", a Fahriyu smo upoznali kao Nedžlu u seriji "Kad lišće pada". 
Poslije višegodišnjeg zabavljanja, junaci melodrame “Dnevnik ljubavi” izgovorit će danas sudbonosno “da” u Sait Halim pašinoj vili, historijskom zdanju iz 19. vijeka, na samoj obali Bosfora na evropskoj strani Istanbula.
Mladoženja je, navodno, za zakup ove vile koja podsjeća na dvorac iskeširao 75.000 eura, a u svatove će doći oko 500 poznatih imena iz svijeta umjetnosti i javnog života. 
Nevjesta će nositi vjenčanicu istanbulskog kreatora Rašita Bazibalija, ali se ne zna pouzdano koliko ona košta.
Ranije se šuškalo da je jedan bogati šeik predlagao da im napravi spektakularnu svadbu u Dubaiju, ali Burak i Fahriye su mu se zahvalili na ponudi i odlučili se za intimnu ceremoniju u društvu porodice i najbližih prijatelja. 
Mada se o “svadbi godine” ne zna gotovo ništa, turski tabloidi navode da se “zaljubljeni golupčići” već mjesecima pripremaju za najradosniji dan u životu.
Inače, budući supružnici upriličili su vjeridbu u martu kod Fahriyinih roditelja u Njemačkoj, dok će za organizaciju svadbe, kako muslimanski običaj nalaže, biti zadužena mladoženjina porodica.