Foto: Getty

Odvjetnik Veil je rekao da su fotografije Kate na kojima pokazuje svoje gole grudi na hotelskoj terasi izazvale veliku štetu cijeloj kraljevskoj obitelji.

Bijesni princ i vojvotkinja od Cambridgea zahtijevaju 1,3 milijuna funti odštete za snimanje i prodaju fotografija na kojima je Kate u toplesu na odmoru u Francuskoj. Njihov odvjetnik, Jean Veil, podnio je zahtjev za ogromnu svotu novca za kaznenu naknadu u pariškom predgrađu Nanterrea - gdje se sudi šest optuženika.
Gospodin Veil izjavio je na popravnom sudu grada da su i William i Kate masovno patili od posljedica tih fotografija. Kazao je kako zaslužuju naknadu u iznosu od 1,3 milijuna funti - pored "značajnih novčanih kazni".
Princ William je bio osobito ljut zbog načina na koji je Kate tretirana. Odvjetnik Veil je rekao da su fotografije Kate na kojima pokazuje svoje gole grudi na hotelskoj terasi izazvale veliku štetu cijeloj kraljevskoj obitelji.
Par je bio na odmoru u dvorcu u vlasništvu Viscounta Davida Linleya, sina pokojne princeze Margaret, kada su fotografije snimljene u rujnu 2012. godine.
Slučaj je odgođen mjesecima kako bi odvjetnik fotografa agencije dobio više vremena za pripremu obrane.