Najavljeno

Prošlo je samo nekoliko mjeseci otkako je Cooper Hefner, 25-godišnji sin Hugha Hefnera, postao kreativni direktor Playboya, a stvari su se već zahuktale oko izdanja za mart/april.

Hefnerova nedavna izjava na Twitteru ukazuje da je uklanjanje golotinje iz ovog časopisa prošle godina bila greška.

On je dalje obrazložio rekavši da izdanje “vraća svoj identitet i ono ‘šta su zapravo’”.

Magazin Playboy je prošle godine ukinuo golotinju sa svojih strana, što je naišlo na kritike. Hefner je i sam napravio “pogrešan” potez sa čelnicima kompanije kada se javno nije složio sa odlukom njegovog unapređenja u direktora.

“Nisam se složio sa odlukom zato što sam osjećao da milenijalcima i generaciji Y golotinja nije problem. Problem je bio način na koji su djevojke i golotinja predstavljeni”, rekao je u jednom intervjuu Hefner.

Njegova izjava o tome da se kompanija vraća svojim korijenima u izdanju za mart/april, takođe sadrži te stavove.

Ovo je veoma poseban trenutak lično i profesionalno da sam dobio priliku da podijelim ovo izdanje Playboya sa ocem, naravno i sa čitaocima. To je odraz kako brend može najviše da se poveže sa svojom generacijom i generacijama koje dolaze.”

Osim golotinje, ovo izdanje Playboya će vratiti i neke stare franšize (“The Playboy Philosophy,” “Party Jokes” i tako dalje), i izostaviti frazu “Zabava za muškarce” sa naslovne strane.

“Magazin će uvijek biti brend fokusiran na interese muškaraca, ali kao što i uloge polova evoluiraju u društvu, tako ćemo i mi.”

Izdanje za mart/april imat će mnoštvo nagih žena, iako ne značajno različitih, intervjue sa Scarlett Johanson, Adamom Scottom, piše Huffington Post, prenosi B92.