Otmičari do danas nekažnjeni

Nakon 17 godina u javnost su procurili novi detalji vezani uz otmicu sina Lepe Brene i Bobe Živojinovića.

Svjedočenje Miladina Suvajdžića pred Specijalnim sudom u Beogradu dovelo je do novih saznanja, a priču je na svojoj naslovnici objavio srbijanski Kurir otkrivajući navodnog krivca za otmicu.
- Osmogodišnji dječak, mali Stefan, otet je na Bežanijskoj kosi. Policija već godinama sumnja da iza svega stoje ozloglašeni pripadnici "zemunskog klana", ali za to nikada nije bilo dovoljno dokaza. Istraga je i danas otvorena, a sumnje za otmicu je možda najbolje opisao penzionisani policajac Mile Novaković u svojoj knjizi. On je opisujući ovu otmicu, na neki način ukazao na bivšeg načelnika državne sigurnosti Radomira Markovića kao čovjeka koji bi i danas mogao odgovoriti na pitanja ko je oteo Stefana - otkrio je izvor za Kurir.
Otmičari su tada uputili i jezivu poruku porodici koja je glasila "Ako ne isplatite 2,5 miliona maraka, dijete ćemo vam vratiti u komadima", prenosi Kurir.
Spomenuti list piše i da je bivši šef uprave državne sigurnosti Radomir Marković odmah obećao pomoći Bobi Živojinoviću, ali po tom pitanju nije napravio ništa.