Uhapšeno najmanje 16 osoba

Francuski mediji javljaju da je uhapšeno najmanje 16 osoba koje se dovodi u vezu s oružanom pljačkom američke reality zvijezde Kim Kardashian tokom njenog boravka u Parizu, prenosi BBC.

Francuska policija je do grupe profesionalnih kriminalaca došla nakon što su pronašli DNK jednog od pljačkaša u hotelu u kojem je Kim opljačkana u oktobru prošle godine. BBC prenosi da je jedan pljačkaš od ranije poznat policiji, a do hapšenja je došlo nakon što su ga pratili nekoliko sedmica.
Američka reality zvijezda je opljačkana kada je nekoliko muškaraca, odjevenih poput policajaca, provalilo u njenu hotelsku sobu u Parizu gdje su je držali zaključanu u kupatilu uz prijetnju vatrenim oružjem.
Tom prilikom su ukrali kutiju s nakitom i dva smartphonea s brojnim ličnim podacima. Vjeruje se da je ukupna vrijednost ukradenih stvari blizu 10 miliona eura.
Kim, koja je u glavnom gradu Francuske boravila za vrijeme održavanja pariskog Fashion Weeka, rekla je da se bojala da će je ubiti, a nakon ovog događaja povukla se iz javnosti.
Kim Kardashian će o pljački u Parizu pričati u sljedećoj sezoni showa "Keeping Up With the Kardashians" koja počinje u martu.

"Upucat će me u leđa, nema izlaza. Odmah se uznemirim kada pomislim na tu situaciju", priča uplakana Kim šokiranim sestrama.