Život je vrijedan – napisao je glumac

Keanu Reeves obratio se fanovima i otkrio je na Facebooku potresnu priču o sebi:

Ljudi me znaju, ali ne znaju moju priču. U trećoj godini sam gledao kako mi otac odlazi. Išao sam u četiri različite škole i borio se s disleksijom, zbog čega mi je školovanje bilo teže nego većini. Na kraju sam napustio srednju školu bez diplome.

U 23. godini moj najbliži prijatelj River Phoenix umro je od prekomjerne doze. Godine 1998. sam upoznao Jennifer Syme. Odmah smo se zaljubili i do 1999. Jennifer je bila trudna, nosila je našu ćerku. Nažalost poslije osam mjeseci naše dijete je rođeno mrtvo. Bili smo očajni zbog njene smrti i zbog toga smo vremenom raskinuli vezu. Jennifer je 18 mjeseci kasnije poginula u saobraćajnoj nesreći. Od tada izbjegavam ozbiljne veze i djecu.

Moja mlađa sestra je imala leukemiju. Danas je izliječena i ja sam donirao 70 posto zarade od filma Matrix bolnicama koje liječe leukemiju.

Ja sam jedna od rijetkih holivudskih zvijezda bez vile. Nemam tjelohranitelje i ne nosim fensi odjeću. I pored toga što sam težak 100 miliona dolara, i dalje se vozim metroom i to volim!

Na kraju, mislim da ćemo se svi složiti da čak i u tragediji izuzetne osobe mogu da uspiju. Bez obzira na to šta se dešava u vašem životu, moći ćete to da prevaziđete! Život je vrijedan – napisao je glumac.

Izvor: Life Content