Fotograf Martin Elliot oduvijek je tvrdio da je model na poznatoj fotografiji "Tennis Girl" njegova tadašnja djevojka Fiona Butler. Ipak, Peter Atkinson već 30 godina tvrdi da je na fotografiji zapravo njegova bivša supruga.

"Butler je uvijek govorila da je za Martina pozirala bez donjeg rublja, te da je ona na poznatoj fotografiji teniserke, ali nije u pravu", rekao je Atkinson, koji tvrdi da je njegova bivša supruga ustvari "originalna" golišava teniserka.
Atkinson je nedavno pružio i dokaze u obliku fotografije koja u vidu razglednice na sebi ima poštansku marku iz 1974. godine – dvije godine prije nego što je Elliot navodno načinio slavnu fotografiju.
Također, Atkinson je došao do kalendara sa vrlo sličnom fotografijom koja je mogla nastati istoga dana, od istog fotografa i iste djevojke.
72-godišnji Atkinson također tvrdi da mu je Elliot na samrti 2010. godine priznao da Butler uopće nije prava "Tennis Girl".
"Butler je bila Elliotov model, to je nesporno, ali dugo nakon što je prva fotografija načinjena. On je isprva fotografisao moju bivšu suprugu pa je fotografiju pokušao prodati proizvođaču postera 'Athena'. Predstavnicima firme fotografija se nije svidjela pa su mu rekli da je ponovi, ali ovoga puta sa boljom opremom koju su mu čak i posudili", rekao je Atkinson.
U ponovljenom fotografisanju 1976. godine, tvrdi Atkinson, Elliot je zaposlio tada 18-godišnju Fionu Butler. Ali i pored svega, fotografija koja spada među najpopularnija djela na svijetu i koju danas prepoznaju svi, zapravo je stara, originalna fotografija na kojoj se nalazi Atkinsonova bivša supruga koja do danas želi ostati anonimna.