Tužna vijest

Po svemu sudeći, radilo se o ciljanom ubistvu.

Reper Big Paybacc ubijen je u mjestu Palmdale u blizini Los Angelesa, nakon što je u lokalnom McDonaldsovom restoranu nepoznati napadač u njega ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, izvijestila je u petak tamošnja policija.
Po svemu sudeći, radilo se o ciljanom ubistvu, a ne o pokušaju pljačke, jer je napadač ušao u McDonald's na jedna vrata, ustrijelio repera iz neposredne blizine i izašao na druga vrata, rekao je novinarima John Corina iz okružnog policijskog odjela. Ubistvo se dogodilo pred petnaestak gostiju, a čini se da je ubica imao nešto osobno protiv žrtve, dodao je Corina.
Žrtva je identificirana kao 38-godišnji Habeeb Ameer Zekajj, poznatiji kao Big Paybacc, "gangsta" reper čiji se video spotovi za pjesme "Gangsta Luv" i "I'm Frum Gangstaz" prikazuju na You Tubeu.
Jessica Jefferson, žena koja se predstavila kao njegova djevojka, rekla je novinarima da je Big Paybacc imao troje djece, te da je bio dobar reper te "zbilja dobra, solidna osoba".
No, njezine riječi teško da će ikoga uvjeriti da su "gangsta" reperi dobre i pozitivne osobe, s obzirom na ozloglašenost tog glazbenog pravca, kojem kritičari zamjeraju veličanje nasilja, mizoginije i gangsterskog načina života.
Ubistvo Big Paybacca tek je zadnji u nizu nasilnih incidenata u svijetu "gangsta" repa, gdje su oružani obračuni česta pojava. Najpoznatije žrtve takvog životnog stila su svojedobno vrlo popularne hip-hop zvijezde Tupac Shakur i Notorious B.I.G.
Tupac Shakur ubijen je 1996. u autu u kojem se vraćao s jednog boks meča u Las Vegasu, a njegovo ubistvo navodno je naručio Notorious B.I.G., pravim imenom Christopher Wallace, s kojim je bio u žestokom sukobu.
Notorious B.I.G. ustrijeljen je iduće godine, također u autu u kojem se vraćao sa zabave Vibe magazina u Los Angelesu, a policija u oba slučaja nije uspjela otkriti ni ubice niti nalogodavce.