Niko se neće moći oduprijeti

Marcus Franz, bivši primarijus bečke bolnice "Hartmann hospital" i sadašnji glavni sekretar svoje stranke, želi vidjeti sve Austrijance čipirane. Po njemu se uskoro niko neće moći oduprijeti tom projektu.

Šokantan članak objavljen je u Austriji. Iako je je sve rečeno proizašlo iz usta jednog visoko rangiranog političkog čelnika stranke, Austrijanci su naprosto u strahu. Olakšavajuće je to da je većina Austrijanaca burno reagirala na članak koji je najvjerovatnije jedna vrsta probnog "balona" kojime su vlasti htjele provjeriti reakciju javnosti. Činjenica je da je ugrađivanje biblijskog "žiga zvijeri" u planu, a neke najave govore kako će se s čipiranjem u Europi krenuti ove godine.
No, najprije je potrebno pripremiti teren, odnosno ljude privoliti na čip kako bi njegovo ugrađivanje bilo produkt ličnog izbora, a ne prisile svjesnog primanja "zla" u ljudsko tijelo kojemu se teži. Nakon svih najava čipiranja i bijesne kampanje Amerikanaca koji na sve načine pokušavaju ljudima odagnati strahove o čipiranju, ovakve izjave, visoko rangiranog austrijskog moćnika naprosto su zastrašujuće i apsolutno je razumljivo da se austrijska javnost digla na noge. 
"Ne damo čipirati našu djecu", najčešće je ponavljana rečenica u austrijskim medijima, ali pokrenuta je i peticija koja će pokušati spriječiti donošenje ovako suludog zakona, kojemu je teren po svemu sudeći debelo pripremljen, a kojemu je cilj ljude svesti na razinu ovce unutar tora, odnosno vrhunski kontroliranog sustava.
Nakon pasa, sad su na redu ljudi, bar što se tiče političkog prijedloga glasnogovornika austrijske stranke Team Stornach; neoliberalna stranka sa 11 zastupnika u nacionalnom vijeću koju je 2012. osnovao austrijsko-kanadski multimilijarder Franck Stornach.
Razmišljanje o ovom problemu objavio je i Marcus Franzu u glasilu svoje stranke ortnerline.at. Doktor smatra da bi bilo najsvrhovitije kad bi svi elektronski podaci iz baze podataka o pacijentima jednostavno završili u formi malog, slatkog, jedva primjetnog čipa.
Čipiranje kao masovna pojava zasad zvuči kao naučna fantastika, ali u nekim područjima medicine već je dugo u praksi, kao npr. kod raznih pomagala za rad srca.
Jedan od razloga njegove primjene, smatra Franz, enormno je smanjenje liječničke dokumentacije i prateće administracije. Za pacijenta su prednosti također velike, misli on, jer čip se ne može zaboraviti kod kuće, izgubiti niti ga se može otuđiti. (Svake noći i svakog dana, ne brinite, čip je uvijek s vama).
Pitanje je dana kada će ovako "dobra" ideja žigosanja vlastitog naroda proizaći i iz usta bjelosvjetskih političara.