William i Kate, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, tek su mjesec dana u braku, a već ozbiljno razmišljaju o podmlatku.

Kako bi što prije dobili nasljednika, kraljevski bračni par na medenom je mjesecu jeo isključivo hranu koja povećava plodnost, piše Vanity Fair.

Njihova privatna vila na Sejšelima bila je opskrbljena mazivim sirom i prokulicama koje su bogate folnom kiselinom koja pozitivno utiče na plodnost. Vanity Fair takođe otkriva i da su princ i princeza, kako mladenci žele da ih se oslovljava, u pauzi primanja nakon vjenčanja 29. aprila gledali snimku ceremonije, a pridružio im se i princ Harry.

Svi su prasnuli u smijeh kada je kamera na balkonu kraljevske palače zumirala malu namrgođenu djeverušu Grace van Cutsem, a William je komentarisao: – Jadna Grace, izgleda prestravljeno!

Mladi vojvode odbili su ponudu princa Charlesa da poveća broj njihove posluge. Na proputovanju Kanadom i SAD-om tokom juna i jula pratit će ih šest do deset članova osoblja, a Kate neće imati ni ličnu pomoćnicu bez obzira na to što će svakodnevno po nekoliko puta mijenjati odjeću.