Ingmar Bergman, poznati svjetski filmski reditelj koji je umro 2007. godine, nije bio biološki sin svoje majke, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja, koje je naručila njegova unuka Veronica Ralston.

DNK analiza provedena u Švedskoj otkrila je kako slavni filmaš nije bio u krvnom srodstvu sa svojom majkom.

Istraživanje je naručila njegova unuka Veronica Ralston nakon što je u knjizi Louise Tillberg pročitala tvrdnje da su otac i ujak Louise Tillberg bili braća Ingmara Bergmana, rođenog navodno kao Hedvig Tillberg.

'Te su me tvrdnje toliko zainteresirale da sam odmah kontaktirala forenzički laboratorij ne bi li dokazala njihovu vjerodostojnost', rekla je Ralston.

Zapanjujući rezultati do kojih su došli potvrdili su istinitost navedenih tvrdnji - Ingmar Berman i Veronica nisu ni u kakvom krvnom srodstvu. Što se zapravo dogodilo?

'Kada je moja baka Karin Bergman rodila 14. jula 1918. godine, dugo je vremena bila jako bolesna te je moguće da dijete nije preživjelo.

No, s bolnicom u Uppsali još nisam provjerila je li taj dan zabilježeno koje mrtvo dijete, pa su to samo još uvijek spekulacije. Osobno mislim da je moj djed Erik u rodilištu zamijenio dijete s drugim', izjavila je Veronica.