Filipinskog glumca Kirka Abella na snimanju filma ubio je čuvar, koji je mislio da je maskirani i naoružani glumac pravi pljačkaš.

Čuvar u filipinskom mjestu u provinciji Cebu ubio je maskiranog revolveraša koji je prošle subote na motoru divljao kroz njegovo mjesto.

Samo što je 'revolveraš', kasnije se uspostavilo, bio 32-godišnji glumac Kirk Abella, koji je u tom trenutku snimao scenu za britanski film Going Somewhere redatelja Alana Lyddiarda.

Seoskog čuvara Eddieja Cuizona probudili su mještani i digli uzbunu zbog naoružanih muškaraca koji na motoru haraju njihovim mjestom, izjavio je policijski inspektor Alexis Relado.

Čuvar je izjavio policiji kako je pokušao pristupiti dvojici naoružanih motociklista koji su bježali. U pokušaju da ih sustigne, pao je i ozlijedio koljeno. Tada je izvukao pištolj i pucao, te pogodio jednog od njih.

Žrtva je bio 32-godišnji glumac koji je snimao scenu pucnjave na motorima. Ubrzo nakon toga preminuo je u lokalnoj bolnici.

Još se ne zna tko je čuvaru dao pištolj koji nije registriran na njegovo ime. Prema zakonu filipinski čuvari smiju imati samo pendrek, ali ne i vatreno oružje.