Pop pevačica Emina Jahović polako ostvaruje svoj plan o osvajanju turskog tržišta, a u tom joj svakako pomaže i glavna uloga u seriji „Polje lala“ za koju vlada neverovatno interesovanje u ovoj zemlji.

U razgovoru za „Blic“ Emina otkriva detalje sa snimanja ove serije, čiji se trejler već vrti na internetu, te govori na koji način novostečena popularnost utiče na njen privatni život i brak sa turskom zvezdom Mustafom Sandalom.

 - Serija "Polje lala“ doživela je svoj bum na turskom tržištu. Dešava mi se već duže vreme da me ljudi prepoznaju na ulici, sada sam veća zvezda od svog muža ovde, što utiče i na naše odnose. Ipak, ljubav pobeđuje sve. Serija će biti još popularnija pošto se planira proboj na tržište Austrije, u kojoj se nalazi veliki broj turskih državljana, pa tamo očekujemo veću gledanost. Zanimljivost je da će serija ipak biti sinhronizovana na nemački jezik, a ja ću snimati glas svog lika na nemačkom, tako da sada pohađam ubrzani kurs nemačkog jezika u Turskoj.

Koliko sati u toku jednog dana provedete na snimanju?

- Tokom dana u proseku provedem oko sedam sati na snimanju, ali je tu uključeno i šminkanje, isprobavanje perika, pošto moj lik često menja boju kose. Aktivno snimanje traje oko dva časa dnevno. U toku snimanja uvek je prisutan ili moj muž ili njegov otac.

Da li imate dovoljno vremena da se pored serije posvetite i porodici i kako oni reaguju na ovaj vaš glumački zadatak?

- Porodica je oduševljena mojim novim poslom i dostignućima. Moja dva brata su došla sa mnom ovde, jedan radi na snimanju serije kao asistent kamermana, a stariji brat je kamerman.

Kako su vas prihvatile kolege na snimanju i od koga ste do sada dobili najkorisnije savete?

- Najbolje savete vezane za glumu dobila sam od svog muža, koji pomno prati sve što ja radim i sugeriše kada misli da ne ide dobro. Išla sam na časove glume, o čemu sam već u medijima i govorila.

Da li će publika biti iznenađena vašim imidžom u seriji, odnosno kakav vam je stajling, da li ste nešto morali da menjate kada je u pitanju fizički izgled, recimo dužina, boja kose ili frizura?

- Mislim da će publika biti šokirana mojim izgledom. Moj lik je jako atraktivan i seksepilan, ali je osoba koju glumim neodlučna, te menja stajling što zbog estetike, što zbog potreba sakrivanja od policije. O tome ćete nešto više videti u seriji.

Možete li nam u par rečenica otkriti neki detalj vezan za vaš lik i da li ste se saživeli sa likom?

- Pokušavam da se unesem u lik koji glumim, ali je ta devojka odmetnik od zakona koji se zaljubljuje u nekoga u koga ne bi trebalo da se zaljubi. Već sam ovim rekla dovoljno. Ponekad dolazim jako kasno kući, ali me muž čeka još na snimanju i ne dozvoljava da uopšte budem sama tada. Zato nemam osećaj da smo odvojeni zbog mog posla, pošto i nisam. Dobro je da on nije ljubomoran, inače bi bilo problema.

Šta se dešava na planu nastupa, eventualnih koncerata? Može li publika očekivati neki novi singl?

- Novi singl na turskom jeziku biće pušten premijerno na njihovoj nacionalnoj televiziji za par nedelja, i to će biti čista ekskluziva. Za promovisanje pesme planiram novi stajling, promenjen izgled. Pesmu ću otpevati na još dva jezika, a planiram i da se na turskom muzičkom tržištu probijem do „Pesme Evrovizije“. To se ovde i dalje jako ceni.

Blic.rs