Kako bi se vratila bivšem dečku jedna Kineskinja se odlučila na niz plastičnih operacija ne bi li nalikovala holivudskoj glumici, jednoj od najljepših žena svijeta.

Kako piše Shanghai Daily 21-godišnjakinja koja se predstavlja kao Xiaoqing, našla je plastičnog hirurga koji je spreman pretvoriti je u dvojnicu seksepilne Jessice i to besplatno.

"Čvrsto sam odlučila napraviti to", tvrdi djevojka.

"Ne radim to samo zbog svog bivšeg dečka već i zbog sebe. Psihološki sam slaba osoba. Želim napraviti nešto što bi me potaklo i pomoglo mi da izgradim snažniju ličnost".

Liu Qi, plastični hirurg u šangajskoj klinici za plastičnu hirurgiju tvrdi da bi djevojka trebala podignuti obrve, izmijeniti oblik očnih kapaka i operisati nos kako bi nalikovala Albi.

"Nema razloga da se brine oko troškova zahvata i tehnički je njena želja izvediva, ali promjena izgleda je nepovratna i važno je da to shvati ozbiljno".

Djevojka koja radi u jednoj web firmi ispričala je novinarima da je njen bivši 28-godišnji dečko, po zidovima lijepio fotografije glumačke zvijezde i njene slike čuvao u mobitelu.

Djevojku nagovarao da se šminka poput Jessice, čak i kada spava, a za Božić joj je poklonio plavu periku i tjerao je da je nosi sve vrijeme.

Prekinuli su prije mjesec dana kada je bacila periku i lažne trepavice na pod, jer joj se prolaznika na ulici počeo smijati. Ali kasnije je razmislila o svom postupku i predomislila se.

"Jako ga volim… Zato uvijek vodim računa o njegovom mišljenju. Ne želim ga izgubiti", rekla je djevojka novinarima.