Kim Petras je 2006. prvi put dospjela na naslovne strane. Sa samo 13. godina pojavila se u njemačkom dokumentarnom filmu gdje je izjavila da je rođena u pogrešnom tijelu. Dječak Tim je onda postala Kim…

Šesnaestogodišnja Kim Petras iz Kelna je buduća pop zvijezda! Broj njenih fanova raste iz dana u dan i to ne samo u Njemačkoj. Već je uspjela da se probije i na tržište Velike Britanije. Ali Kim nije još jedna tinejdžerska pop zvijezda koja je sišla sa proizvodne trake velikih izdavačkih kuća. Rođena kao dječak Tim, promjenila je pol u novembru prošle godine i postala djevojčica Kim. O počecima svoje pop karijere Kim kaže:
 
„Sve je počelo sa Youtube-om. Postavila sam nekoliko video snimaka na kojima sam pjevala i, sudeći po broju klikova, to se ljudima dopalo. Onda je neki njemački producent to video i tako sam ja u stvari ušla u muzičke vode i zaista sam srećna kako sve ide.“
 
Operisana prije 18. godine
 
Muzika koju danas izvodi Kim ni iz daleka ne liči na pjesme koje je prve postavila na Youtube. Danas ona piše, izvodi i ko-producira svoju muziku. Pritom koristi svoju prošlost kao inspiraciju za pjesme. Javnost, međutim, poznaje Kim i kao najmlađu transseksualku na svijetu. Uprkos njemačkom zakonu, po kome promjena pola ne može da se izvrši prije 18. godine, Kim je ipak operisana mnogo ranije:

„Išla sam kod nekoliko psihijatara i svi su smatrali da je veoma važno da obavim operaciju što prije, a ne tek kada napunim 18 godina. Zbog toga sam dobila dozvolu da se operišem ranije.“
 
Kim je vodila pravu kampanju na njemačkoj televiziji da bi joj operacija bila omogućena. Ona smatra da psihijatri ipak znaju najbolje i vjeruje da je svaki slučaj poseban i da mu tako treba pristupiti.
 
Psiholozi bili ZA
 
Psiholog Bernard Broer kaže da je u takvim slučajevima zdravlje djeteta ili adolescenta glavni prioritet. Nije uvijek racionalno očekivati od pacijenta da sačeka na operaciju dok ne napuni 18. godina. Ali da li ljudi, ili bolje rečeno djeca, mogu da odlučuju o svojoj seksualnoj orijentaciji u tim godinama? Broer je ubeđen da uz dobre psihijatrijske procene i tretman koji prethodi svakoj operaciji, šanse da se neko kasnije pokaje zbog promjene pola su veoma male.
 
„Kao i uvijek, teško je govoriti sa stopostotnom sigurnošću šta će se desiti u budućnosti, ali možemo da govorimo o vjerovatnoći. U Njemačkoj imamo tim psihijatara koji sarađuje sa endokrinolozima i psihoterapeutima i ako se svi oni saglase da bi najbolje bilo da se operacija izvede, onda je zaista urađeno sve da djete ne dobije pogrešan tretman.“
 
Kim Petras se ni u jednom trenutku nije pokajala što je promjenila pol. Operacija je zaista promjenila njen život – na bolje. Ali jasno je da u javnosti postoje različita mišljenja o tome da li bi adolescentima trebalo dozvoliti da promjene pol ili ne.
 
Kim je trenutno fokusirana na svoju muzičku karijeru, ali ima i druge ambicije – željela bi da se bavi modom. Izdavanje albuma i ogromna medijska pažnja koju privlači - Kim definitivno ima velike šanse da uspije i u svijetu mode!