Obitelj i prijatelji oprostili su se u četvrtak od voljenog Michaela Jacksona. Jacko je pokopan uz druge velike zvijezde na groblju Forest Lawn u Glendaleu u Los Angelesu.

Obiteljska kolona s 30-ak limuzina, uključujući automobile Rolls-Royce i Cadillac, koja je stigla je na Forest Lawn pod pratnjom policije, krenula je s obiteljskog posjeda Encino više od pola sata nakon zakazanog početka pogreba.

Oko 200 uzvanika, uključujući i 77-godišnju Elizabeth Taylor, više od sata su čekali na dolazak Jacksonovih roditelja Joea i Katherine i njegove djece, izvijestile su američke TV-mreže čijim kamerama nije dozvoljen ulaz u groblje.

Pogrebno vozilo s lijesom Michaela Jacksona stiglo je u pratnji četiriju policijskih motocikala, a cijeli prostor groblja osvjetljavaju reflektori policijskih helikoptera.

Među poznatima koji su bili na pogrebu su Barry Bonds, Macaulay Culkin i pastor Al Sharpton, jedan od vodećih aktivista za prava crnaca u SAD-u, koji je održao posmrtno slovo.

Jackson je pokopan u kriptu Velikog mauzoleja na groblju Forest Lawn, gdje počivaju holivudske zvijezde poput Humphreyja Bogarta, Clarka Gablea, Carole Lombard, Jean Harlow, Wlta Disneyja i drugih.

Michael Jackson umro je 25. juna u Los Angelesu, u dobi od 50 godina, zbog zastoja srca izazvanog predoziranjem sedativima i anestetikom propofol, o kojima je bio ovisan, prema objavljenim nalazima patologa.